Krokety, omelety, placky, knedle a mnoho iných dobrôt - to všetko sa dá urobiť zo zemiakov, ktoré stoja na poprednom mieste v škále obľúbenosti. Ponúkame vám recepty na rozličné regionálne a medzinárodné jedlá od rôznych knedličiek cez šúľance, talianske gnocchi až po švajčiarske rösti. Okrem klasických varených, pečených a vyprážaných jedál sa oboznámite s nápaditými pochúťkami na párty, vďaka ktorým sa zemiaky dostali do stredobodu záujmu vyberanej kuchyne. Nechajte sa prekvapiť zemiakovými lodičkami, zemiakovým suflé či delikátnymi zemiakovými tortičkami.
Zemiaky možno variť v pare alebo vo vode, piecť, grilovať, môžu byť strúhané a krájané alebo pečené v šupe - spôsob prípravy je takmer nevyčerpateľný a paleta tradičných aj inovatívnych receptov láka k labužníckym objavom. Nechajte sa inšpirovať množstvom chutných jedál a spoznávajte zemiaky z celkom novej stránky.
Rok vydania:
2008Rozmer:
215×275 mmPočet strán:
160Väzba:
pevnáJazyk: slovenčina