Táto káva je pestovaná na úrodných vulkanických pôdach južne od vulkánu Santa Ana a prináša nezameniteľnú chuť, ktorá je výsledkom kombinácie hornatej krajiny, mierneho podnebia a bohatej sopečnej pôdy. Odroda Bourbon je známa vysokou... Zobraziť viac
Približne dve hodiny jazdy smerom na juh od San José, Tar-razú je zlatá baňa kávy v Kostarike: jej horské s bujnou vegetáciou a presne vymedzenými ročnými obdobiami ponúka ideálne podmienky na pestovanie kávy... Zobraziť viac
Fazenda Dutra je rodinná kávová farma v São João do Manhuaçu, 300 kilometrov od východného pobrežia Brazílie. V 50. rokoch 20. storočia zdedil Jose Dutra Sobrinho jednohektárovú kávovú farmu, ktorú obhospodaroval a rozvíjal viac ako 40 rokov... Zobraziť viac
Chuťový profil: Mliečna čokoláda, med, maliny, hrozno, pomaranč... Zobraziť viac
Táto káva vás zavedie priamo do srdca Indonézie, kde sa v oblasti Batak - Aceh na vulkanickej pôde, bohatej na minerály, pestuje jedna z najvýnimočnejších káv na svete... Zobraziť viac
Farma Catajo patrí medzi najvyššie položené farmy na Costa Rice. O farmu sa stará Hector Esteban Sanchez a Luisa Monde Badilla. Leží v nadmorskej výške 1700-1900m v regióne Tarrazu a je vysadená na vulkanickej pôde, veľmi bohatej na minerály... Zobraziť viac
V chuti dominujú sladké ovocné tóny bobuľového ovocia. Vychutnajte si šálku Kenya Kirinyaga Kii a nechajte sa uniesť jej bohatou chuťou, ktorá je ako stvorená pre prípravu šťavnatého espressa... Zobraziť viac
Usadlosť Anasora sa nachádza v nadmorskej výške 1900-2000 m v oblasti wocho Sololo. Má rozlohu 167 ha, z toho 95 ha je obrábaných. Pán Tadesse je pestovateľom kávy v tretej generácii a pochádza z veľkej kávovej rodiny je rovnako známy ako rodina... Zobraziť viac
Vysoký, a tichý Miller Walles nebol vždy pestovateľom kávy... Zobraziť viac
La Batea znamená v preklade údolie a je to farma ležiaca v oblasti Villamaria (región Caldas), ktorej neuveriteľne strmé kopce poskytujú jedinečnú mikroklímu, vďaka ktorej je táto káva tak výnimočne chutná... Zobraziť viac
Kocúrov espresso blend namiešaný z výberových zŕn kávy 80% Arabica Brazília Santos Exclusive a 20% Robusta India Kaapi Royal... Zobraziť viac
Táto zmes nie je podpražená a kyslá, takže sa nemusíte báť acidity, ktorá ohromí Vaše chuťové bunky. Espresso Moderna je upražená presne tak, aby bola sladká, čokoládová a šťavnatá. Káva hrá rôznymi tónmi a chuťami. Je výborná na... Zobraziť viac
Ak ste presvedčený, že na Vás kofeín neúčinkuje, po vypití tejto kávy zmeníte názor. Táto káva obsahuje až 80% robusty (až o 300 % viac kofeínu ako arabika) a 20 % arabiky (pre zmiernenie zemitej horkosti robusty)... Zobraziť viac
Káva pochádza zo spracovateľskej stanice Kilimbi, ktorá za krátky čas svojej existencie zohráva vo svete SpecialityCoffee významnú úlohu. Po privezení čerešní na stanicu Kilimbi sa čerešne rozvláknia.... Zobraziť viac
Káva z Bolívie nie je taká známa ako káva zo susedných krajín. Zo všetkých strán ju obklopujú Peru, Brazília, Argentína a Chila a nachádza sa tu časť pohoria Andy. Hlavnými oblasťami produkcie kávy sú... Zobraziť viac
Rodina Dutrizovcov pestuje a vyváža kávu už viac ako 30 rokov. Počas tohto obdobia bol Jose Roberto podnikateľom a vedúcim predstaviteľom svojej komunity Valle de Los Naranjos... Zobraziť viac
Etiópia je pravlasťou kávy s dlhou a bohatou tradíciou v jej pestovaní a spracovaní. Krajina leží vo východnej časti Afriky v oblasti zvanej Africký roh. Káva bola vypestovaná drobnými poľnohospodármi v okolí mesta Shakiso, ktorá sa... Zobraziť viac
Kerinci je názov aktívnej sopky na ostrove Sumatra v Indonézii. Túto kávu pestuje 320 členov družstva Koerintji Barokah Bersama, ktorí žijú a hospodária na úpätí náhornej plošiny... Zobraziť viac
Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je mocné a dominantné. V chuti dominuje karamelová sladkosť, ktorá sa veľmi pekne dopĺňa s alkoholovými a likérovými tónmi na pozadí. Dochuť je trošku... Zobraziť viac