Deviate číslo Standartu sa začína jednoduchou otázkou: čo je vlastne latte? Odpoveď je ale oveľa komplexnejšia, ako by sa mohlo zdať. Objav s nami rastúci trend dúhových latte, potráp sa akademickým pohľadom na otázku materiálnosti kávy, ... Zobraziť viac
Kávový priemysel stojí a padá na ľuďoch. Ako konzumenti často zabúdame, že ľudia, ktorí pestujú, dovážajú, pražia a... Zobraziť viac
V novom vydaní prinášame správu o realite, ktorej čelia producenti kávy v Peru; ďalšie pokračovanie mýtov od bývalého baristického majstra sveta, Gwilyma Daviesa... Zobraziť viac
Kávu milujeme pre jej schopnosť podnietiť kreatívne diskusie, inšpiratívne stretnutia a skúsenosti. Publikovaný kvartálne a... Zobraziť viac
Jaké povinnosti máme jako občané světa a kávoví profesionálové vůči farmářům, na jejichž práci je náš obor založen? Konrad Brits zkoumá, jak naše snahy o dosažení udržitelných dodávek mohou mít důležité a pozitivní důsledky pro drobné zemědělce ... Zobraziť viac
Meditácia na paralely medzi kávovým cuppingom a fotografiou, ktorá vyvrcholí mikroskopickou foto-esejou, vďaka ktorej uvidíte kávu naozaj zblízka... Zobraziť viac
Objavovanie krajín pôvodu nás tentokrát zavedie na Havaj a experimentovaním s kreatívnymi prípravami kávy nás prevedú austrálski šialenci z Barista Hustle. Sadli sme si na kávu s úradujúcimi baristickými majstrami Lukášom Podbehlým a Adamom Neubauerom, .. Zobraziť viac
Nové číslo Standartu je plné článkov, esejí, rozhovorov a umenia, ktoré sa zaoberajú témami od trvalo udržateľného importu až po budúcnosť kávy... Zobraziť viac
Kritika, ako sociálny fenomém, sa môže stať hnacou silou vo vašej práci. Pri aktuálnom vydaní Standart magazínu predstavujeme novú štruktúru obsahu, kde sa tematickým článkom stáva esej „Otázka kvality: o káve a kritike“, od úžasnej... Zobraziť viac
Nové číslo Standartu pokrýva rozmatinú škálu tém, ktorých cieľom je zmierniť priepasť medzi baristami a kávovými profesionálmi, kávičkármi a domácimi baristami a tými, ktorí si chcú jednoducho vychutnať príjemný moment v kaviarni... Zobraziť viac
Z dvoch rôznych uhľov sa pozrieme na to, ako môžme zabezpečiť prežitie kávového priemyslu, ktorý čelí výzvam zo strany klimaticných zmien. Preskúmame nástrahy jednej s producentských krajín - Nicaragui, ... Zobraziť viac
Aktuálne vydanie magazínu Standart prichádza tak, ako vždy, s rôznymi témami, článkami, esejami či rozhovormi. V novom čísle sa zaoberáme výzvami, ktorým náš priemysel čelí, a ktoré sú dnes dôležitejšie viac, ako kedykoľvek predtým... Zobraziť viac
Kávu milujeme pre jej schopnosť podnietiť kreatívne diskusie, inšpiratívne stretnutia a skúsenosti. Publikovaný kvartálne a tvorený nezávisle, v každom čísle Standart magazínu venujeme 130 strán príbehom (nielen) o kávovej kultúre... Zobraziť viac
Standart číslo 11 sa nebojí vybočiť z tradičných tém. Začíname otvorením kontroverznej témy, ktorá rozvíri mnohé kruhy v šálkach kávových štamgastov - káva vs. čaj! ... Zobraziť viac
Kávu milujeme pre jej schopnosť podnietiť kreatívne diskusie, inšpiratívne stretnutia a skúsenosti.</b> Publikovaný kvartálne a tvorený nezávisle, v každom čísle Standart magazínu venujeme... Zobraziť viac
Standar Magazín #14 v sebe ukrýva rozmanitú škálu zaujímavých tém, ktorých hlavným cieľom je spojiť pomyselnú priepasť medzi baristami a profesionálmi v továrenskom priemysle, nadšencami, ... Zobraziť viac
Kristy a Benovi Carlsonovcom veľmi záleží na tom, aby vyprodukovali excelentnú kávu, a pritom sa postarali o blahobyt farmárov. No kým sa takými producentmi kávy stali, dlhé hodiny snívali o sprostredkovaní priamych ... Zobraziť viac
To, že káva je ovocie, si veľa ľudí neuvedomuje. Keď však zistia, že široké spektrum chutí má okrem kávového zrnka aj nápoj z kávovej čerešne, rýchlo zbystria pozornosť. Fenomén Cascary nám spolu s rôznymi kreatívnymi receptami na jej prípravu ... Zobraziť viac
Prinášame vám pútavé informácie o zrode kávy v Indii; článok o svetlom a tmavom pražení s jedným z popredných pražiarov v Spojenom kráľovstve; spolu s výskumníkmi sa pozrieme na najnovší vývoj agrolesníctva v Brazílii... Zobraziť viac
Naše redakce dala dohromady rozmanitý obsah, od článku o genetickém výzkumu, jenž pomáhá kávovníku odolávat chorobám, až po napůl smyšlený výčet nelegálních barů... Zobraziť viac